Altijd én overal
veilig sporten!
Altijd én overal
veilig sporten!

BHV GO Sport | Veilig sporten

BHV GO Sport wil samen met jou de Nederlandse sportwereld veiliger maken. Ons doel is dat elke sporter veilig en zorgeloos kan sporten en erop kan vertrouwen dat de juiste kennis en kunde aanwezig is wanneer het toch fout gaat.

Wij dragen met zijn allen de verantwoordelijkheid om een eerlijke, veilige en positieve sportomgeving te creëren en ook om te kunnen handelen als het misgaat. BHV GO Sport wil binnen verenigingen en clubs een bewustzijn creëren bij bestuurders, coaches, sporters en vrijwilligers op het gebied van veiligheid. BHV GO gaat hen op een positieve manier stimuleren in gedrag, kennis en kunde, zodat men preventief leert te handelen en proactief te behandelen

BHV GO Sport speelt in op de maatschappelijke thema’s binnen de sport als het aankomt op veiligheid. Elke club en vereniging heeft te maken met belangrijke zaken rondom sociale veiligheid, mentale veiligheid en fysieke veiligheid. Samen moeten we zorgen voor een sportklimaat waar veiligheid, eerlijkheid en plezier centraal staan.

BHV GO Sport heeft een kennisplatform ontwikkeld met daarin onder andere een uitgedachte combinatie van verschillende e-learning modules en praktijkcursussen. Op basis van professionele en wetenschappelijke informatie hebben wij een leeromgeving gecreëerd waarmee wij iedereen kunnen opleiden en trainen.  Dit bieden wij aan op een aantrekkelijke en toegankelijke en laagdrempelige manier, waarbij de leerdoelen toegespitst zijn op de diversiteit aan doelgroepen.

BHV GO wil hier alle relevante partijen bij betrekken om zo de dekking en effectiviteit te verhogen. Van sportbonden tot verenigingen en van gemeentes tot regionale partners. Draagvlak is de basis voor een gezamenlijk succes.

Samen maken wij niet alleen jouw vereniging of club een stuk veiliger, maar de hele sportwereld. Weet wat jij kunt doen voor een ander – en dus voor jezelf. Altijd én overal!

Benieuwd wat je met jouw vereniging of club kunt doen om iedereen veilig en zorgeloos te laten sporten? Interessant voor bestuurders, trainers, coaches, sporters, vrijwilligers en eigenlijk iedereen die meer wil weten (en kunnen) binnen deze maatschappelijke thema’s rondom veiligheid in de sport.

Demo ontvangen?

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van BHV GO Sport voor jouw vereniging of club? Wil je een demo ontvangen? Laat hier jouw gegevens achter en wij nemen contact met jou op!

  Naam

  E-mailadres

  Het sportaanbod.

  Module Sportletsel

  Deze module is gericht op het voorkomen, inschatten en behandelen van de meest voorkomende sportletsels.

  Module Reanimatie & AED

  In deze module leer je hoe en waarom je moet reanimeren en wat de rol van een AED daarin kan zijn.

  Module Seksuele Intimidatie

  Deze module is gericht op het signaleren en voorkomen van seksuele intimidatie.

  Module Agressie in de Sport

  Deze module is gericht op het reduceren van agressief gedrag in de sport.

  Module Vertrouwenspersoon

  Deze module is speciaal voor de vertrouwenspersoon binnen jouw vereniging.

  E-learning module

  De theorie van elk onderwerp wordt behandeld in een interactieve e-learning module. De e-learning modules zijn zeer effectieve online cursussen waarbij we alle belangrijke onderwerpen op een actieve en interactieve wijze behandelen. Door slimme en interactieve toepassingen van de theorie brengen wij jou de juiste kennis toe die je straks nodig hebt om jouw vaardigheden toe te passen in de praktijk.

  • Een jaar lang onbeperkt toegang tot de online leeromgeving. Dit jaar gaat in op het moment van inschrijving.
  • Inloggen, stoppen en doorgaan met de online cursus wanneer het jou uitkomt.
  • Heb je alles succesvol doorlopen? Dan ontvang je van ons digitaal een Bewijs van deelname.

  Praktijk-cursus

  Elk onderwerp heeft een praktijkcomponent, waarbij de ontwikkelde kennis vanuit de theorie (e-learning) praktisch wordt behandeld. De praktijkcursus zal plaatsvinden op jouw sportclub.

  Deze cursussen zijn gericht op toepassingen in de praktijk, dus na een cursus ben jij klaar voor het echte werk. Tijdens de trainingen is er veel ruimte voor het behandelen van specifieke vraagstukken die binnen jouw club of vereniging spelen.

  • Elke praktijksessie duurt maximaal 2 uur;
  • Op locatie bij jouw vereniging, club of organisatie;
  • Jaarlijks vrije keuze uit de varianten en combinaties met de e-learning.

  Sporten & blessures

  • 3,7 miljoen sportblessures per jaar (+/-)
  • 1,5 miljoen gevallen (39%) met medische behandeling
  • 75% van de blessures ontstaat plotseling
  • 25% van de blessures ontstaat geleidelijk
  • Jonge sporters (10-24 jaar) lopen de meeste blessures op

  Sporten & ouderen

  • 1 op 6 leden van een sportvereniging is gemiddeld 65 jaar of ouder
  • Sportdeelname ouderen (65+) stijgt sterk
  • Verhoogd risico op letsel en hartfalen
  • Ruim 230.000 mensen met hartfalen, waarvan 88% 65 jaar of ouder is
  • Gemiddelde leeftijd persoon met een hartstilstand is 67 jaar

  Sportspecifiek maatwerk.

  Meer informatie nodig? Vul het onderstaande formulier.

   Naam (*)

   Sportvereniging (*)

   Jouw e-mailadres (*)

   Jouw bericht